Derry House Cemetery No. 2

Beschrijving

Derry House Cemetery No. 2 werd aangelegd vanaf juni 1917. Op Derry House Cemetery No. 2 liggen er 163 doden begraven. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw.

Krommestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidoosten van Wijtschate, waarop de bovenkant van een Britse betonnen militaire post te zien is. De ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen is ontworpen door W.H. Cowlishaw. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.

Is de omvattende vaststelling van

Britse militaire post Derry House

Krommestraat 9 (Heuvelland)
Britse betonnen bunker, in juli 1917 opgetrokken door de Royal Engineers ten behoeve van een artilleriebatterij van de 37ste divisie. De bunker is deels geïntegreerd in de Britse militaire begraafplaats Derry House Cemetery No. 2.