Duinpieper, bejaardentehuis

Beschrijving

De Rudderstraat nr. 2. Z.g. "Duinpieper", bejaardentehuis naar ontwerp van architect L. Kroll (Brussel) van 1988-1989. Langwerpig complex met één à drie bouwlagen onder onderbroken en o.m. geknikte zadeldaken (pannen). Organische baksteenarchitectuur getypeerd door diverse muuropeningen voor de van elkaar onderscheiden serviceflats en kamers met verschillende vorm en mater

Rusthuis Duinpieper

De Rudderstraat 2 (Oostende)
Bejaardentehuis naar ontwerp van architect Lucien Kroll (Brussel) van 1988-1989. Langwerpig complex met één à drie bouwlagen onder onderbroken en onder meer geknikte zadeldaken (pannen). Organische baksteenarchitectuur getypeerd door diverse muuropeningen voor de van elkaar onderscheiden serviceflats en kamers met verschillende vorm en materialen. Individuele tuintjes aan de voor- en achterzijde.