Herenhuis

Beschrijving

Nr. 43. Alleenstaand herenhuis met omhaagd voortuintje waarin twee rode beuken; toegangshek. Dubbelhuis van zeven trav. en twee bouwl. voor de drie middentrav. naast één bouwl. voor de twee l.trav. en de twee r.koetspoorttrav., onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), van 1880. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen en imitatiebanden; gemarkeerde puilijst; tussen gecanneleerde p

Herenhuis

Weegschede 43, 43A (Alveringem)
Alleenstaand herenhuis met omhaagd voortuintje waarin twee rode beuken; toegangshek. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen voor de drie middentraveeën naast één bouwlaag voor de twee linker traveeën en de twee rechter koetspoorttraveeën, onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), van 1880.