Heropgebouwd hoekhuis Brouwershuis

Beschrijving

Grote Markt nr. 19/ Reuzemolenstraat. Hoekpand, zogenaamd "Brouwershuis", heropgebouwd in de jaren 1920. Bakstenen lijstgevel met uitgewerkt rondboogfries onder de gootlijst. Op de hoek licht vooruitspringende bovenbouw op dito fries met trapgevelbekroning verticaal geleed d.m.v. overhoekse afgetopte fialen. Opengewerkte begane grond d.m.v. grote korfboogvormige vensterope

Brouwershuis

Grote Markt 19 (Diksmuide)
Hoekpand, heropgebouwd in de jaren 1920. Bakstenen lijstgevel met uitgewerkt rondboogfries onder de gootlijst. Op de hoek licht vooruitspringende bovenbouw op dito fries met trapgevelbekroning verticaal geleed door middel van overhoekse afgetopte fialen. Opengewerkte begane grond door middel van grote korfboogvormige vensteropeningen.