Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Priesterstraat nr. 8. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Site afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom erf. Heden grosso modo gelijke opstelling maar aaneengesloten door latere uitbreidingen. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden, achter het woonhuis,

Priesterstraat 8 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht in verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom verhard erf. Site al op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Ten noorden, achter het woonhuis, deels bewaarde boomgaard. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Ten noorden boerenhuis op T-plattegrond en met recente uitbreiding onder plat dak. Lagere stalvleugel links. Ten westen dwarsschuur met asemgaten in de zijpuntgevel. Ten zuiden stalvleugel en wagenkot met aangepaste muuropeningen.