Schaapstalhoeve

Gemeente Sint-Katelijne-Waver
Straat Scheerslei
Locatie Scheerslei 5 (Sint-Katelijne-Waver)

Schaapstalhoeve

Scheerslei 5, Sint-Katelijne-Waver (Antwerpen)

Indrukwekkend 18de-eeuws woonstalhuis van vier + zes traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak, eertijds met schuur ten zuidwesten en bakhuis ten oosten.

De Schaapstalhoeve is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “De Schaapstalhoeve is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de historische waarde als hoeve opgericht in het laatste kwart van de 18de eeuw. Typisch voorbeeld van een hoeve met klassiek grondplan in rijkere stijl door gebruik van meer duurzame materialen in de gevel.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA00695, Geografisch pakket Sint-Katelijne-Waver (F. BRENDERS, 1987).

De Schaapstalhoeve is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: