Hof ter Schaegen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Schaagstraat nr. 86. Historisch waardevolle hoeve z.g. "Hof ter Schaegen" of "'t goed van Schaegen". In kern 18de-eeuwse hoeve, vermeld in het landboek van de gemeente (1782). De hoeve vormde in het ancien régime een achterleen van de heerlijkheid Vichte en was in eigendom van de Heer van Schaegen. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als niet omwalde

Is de omvattende vaststelling van

Hof ter Schaegen

Schaagstraat 86 (Anzegem)
In kern 18de-eeuwse hoeve, vermeld in het landboek van de gemeente van 1782. Heden hoeve met grotendeels bewaarde omwalling en losstaande, deels gewitte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken. Boerenwoning met zijpuntgevels met aandaken en vlechtingen en een bewaarde deuromlijsting gedateerd 1779, ernaast een kleine stal en ten zuidoosten schuur met bewaarde kapconstructie.