Neogotisch Kasteel Blommeghem

Beschrijving

Het neogotisch landhuis Blommeghem werd in 1900 opgetrokken naar ontwerp van Emmanuel Bethune en architect Joseph Viérin en uitgevoerd door Jules Carette leerling van Jean-Baptiste Bethune en later de familie-architect van de familie de Bethune. Een vroeg 20ste-eeuws omhaagd parkje omgeeft het landhuis.

Kasteeldomein Blommeghem

Van Belleghemdreef 6 (Kortrijk)

Is de omvattende vaststelling van

Koetshuis van het kasteel Blommeghem

Baron J. de Bethunestraat (Kortrijk)
Voormalig koetshuis van het Kasteel Blommeghem (Van Belleghemdreef nummer 6) en later brandweerarsenaal. Volgens Paul Debrabandere zou het opgetrokken zijn in 1914 naar een ontwerp van J.B. (de) Bethune.