Brouwerij Sint-Antonius

Beschrijving

Terluchtestraat nr. 8. Voormalige "BROUWERY / ST-ANTONIUS" cf. opschrift. De brouwerij is opgericht in 1931 door veerarts Hector, alias Pietje, Tanghe die een zaak wil uitbouwen voor zijn zoon Alfons en dochter Germaine, die beiden in de leer waren respectievelijk bij de paters van Steenbrugge en de Roeselaarse brouwerij Rodenbach. De gebouwen van de brouwerij zijn gebouwd in 1928 door de

Terluchtestraat 8 (Oostkamp)
De gebouwen van de brouwerij zijn gebouwd in 1928. De brouwerij is modern opgevat, ingedeeld volgens het cascadesysteem, waarbij het brouwproces verloopt vanuit de zolderverdieping tot in de kelder. Bedrijfspand van vijf traveeën en twee bouwlagen + entresol, afgedekt door twee gekoppelde zadeldaken met mechanische pannen. In het topstuk gevelplaat met opschrift onder een nisje met Sint-Antoniusbeeld.