Christus-Koningkapel

Beschrijving

Christus-Koningkapel, zichtbepalend hoekgedeelte van de huizengroep; is volledig in het bouwblok ingebouwd, zie het doorlopen van de steunberen in de aanpalende huizen. Maakt deel uit van het bouwblok rond Christus-Koningkapel, beschermd als monument bij ministerieel besluit van 2/10/2003. Gaaf bewaarde neogotische kapel, met een neoromaans interieur.

Duinendreef 29 (Knokke-Heist)
De Christus-Koningkapel is een gaaf bewaarde neogotische kapel met een neoromaans interieur en vormt het zichtbepalend hoekgedeelte van bouwblok. De kapel werd gebouwd in twee fases naar ontwerp van architect Jozef Viérin in opdracht van de S.A. de Duinbergen, namelijk in 1905 kapel met pastorie in de Duinbergenlaan, in 1929 belangrijke uitbreiding met winterkapel en pastorie in de Duinendreef.