Boerenarbeiderswoonst

Beschrijving

Dolagestraat nr. 9. Boerenarbeiderswoonst van anderhalve bouwlaag van circa 1900 cf. voor het eerst afgebeeld op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van circa 1911. Verankerde baksteenbouw onder een pannen zadeldak. Woongedeelte van drie traveeën met een centrale deur en links een kleine opkamer ? met een half ondergronds keldertje cf. keldervenster in de oostelijke zijgevel.

Boerenarbeiderswoning

Dolagestraat 9 (Oostkamp)
Boerenarbeiderswoning van anderhalve bouwlaag van circa 1900, voor het eerst afgebeeld op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van circa 1911. Verankerde baksteenbouw onder een pannen zadeldak. Woongedeelte van drie traveeën met een centrale deur en links een kleine opkamer met een half ondergronds keldertje confer keldervenster in de oostelijke zijgevel.