Hoeve van het langgeveltype

Beschrijving

Voetweg nr. 3. Hoeve gelegen aan doodlopend zuidelijk deel van de weg, opklimmend tot minimaal de 18de eeuw, cf. aangeduid op kaart van Ferraris (1770-1778). Oorspronkelijk omwalde hoeve van het langgeveltype gelegen op terp, thans omzoomd door haag en bomen. Witgekalkte baksteenbouw op gepekte plint; muurankers. Boerenhuis van vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse panne

Voetweg 3 (Zuienkerke)
Hoeve opklimmend tot minimaal de 18de eeuw, confer aangeduid op kaart van Ferraris 1770-1778. Hoeve van het langgeveltype gelegen op terp, omzoomd door haag en bomen, witgekalkte baksteenbouw op gepekte plint en met muurankers. Boerenwoning van vier traveeën onder zadeldak met aan beide zijden lagere geïncorporeerde stallen die nu deel uitmaken van het gerenoveerd woonhuis.