Burgerhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Rijhuizen van voornamelijk twee traveeën en drie bouwlagen uit het begin van de 20ste eeuw.

Is de omvattende vaststelling van

Hofstraat 375 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl met neoklassieke kenmerken werd in 1908 ontworpen in opdracht van ingenieur De Las Hervedes-Martinez. De rijwoning is drie bouwlagen hoog onder een pannen zadeldak en voorzien van een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.

Burgerhuizen

Hofstraat 357 (Gent)
Rijhuizen van drie bouwlagen uit het begin van de 20ste eeuw.

Neoclassicistisch burgerhuis

Hofstraat 373 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1907 ontworpen door Roobaert in opdracht van Joseph Van Beerleire. Vermoedelijk gaat het hier om de Gentse bouwkundige Fr. Roobaert. De rijwoning telt drie traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een pannen zadeldak, en is voorzien van een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.

Hofstraat 361 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1910 ontworpen in opdracht van Albert Vanderhaeghen-De Vos. De rijwoning is twee traveeën breed en drie bouwlagen hoog boven een souterrain en onder een pannen zadeldak, en is voorzien van een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.

Hofstraat 359 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1910 ontworpen in opdracht van R. Van Hamme. De rijwoning is twee traveeën breed en drie bouwlagen hoog boven een souterrain en onder een pannen zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.