Hoekhuis met traditionele kern

Geografisch pakket Antwerpen

Dit hoekhuis is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: Hoekpand (Zand), vermoedelijk samengesteld uit twee huizen (zie bedaking), dat in kern opklimt tot het derde kwart van de 17de eeuw (zie muurankers onder andere met krulspie en kwartholle neggen) en dat zoals vele topgevels in de 19de eeuw verbouwd werd. Benedenverdieping met laat classicistische deuromlijsting uit het begin van de 19de eeuw.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Vlasmarkt 2: hoekhuis (F. Brenders, 1981)

Het hoekhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Het Groot Schaap

Vlasmarkt 2 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Vlasmarkt en Zand, oorspronkelijk met een barokke verhoogde halsgevel en dito dakvenster uit het derde kwart van de 17de eeuw. Laatclassicistische deuromlijsting van omstreeks 1800.