Dekenij van de Sint-Pieterskerk, met ommuurde tuin

Beschrijving

Ieperstraat nr. 15/ Krommewalstraat/ Kistestraat. Dekenij van de Sint-Pieterskerk, met ommuurde tuin langsheen de Krommewalstraat en de Kistestraat. Historiek. Op de plaats van de huidige dekenij staan voorheen enkele kleinere huisjes, cf. de kaarten opgemaakt door Lodewijk de Bersacques bij het landboek van Tielt-binnen van 1635 en de kopergravure opgenomen in "Flandria Illustr

Dekenij van de Sint-Pieterskerk met tuin

Ieperstraat 15 (Tielt)
Dekenij van de Sint-Pieterskerk, met ommuurde tuin langsheen de Krommewalstraat en de Kistestraat. Neoclassicistisch hoekpand met vermoedelijk laat-18de-eeuwse kern en historiserend uitzicht met traditionele inslag na de verbouwing in 1934. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder schilddak; afgeronde hoektravee. Baksteenbouw op hoge natuurstenen sokkel in kruisverband. Risaliserende lijstgevel verticaal afgelijnd door geblokte banden onder meer aan de hoeken.