Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen: gebouwencomplex

Gemeente Sint-Katelijne-Waver
Straat Bosstraat
Locatie Bosstraat 9 (Sint-Katelijne-Waver)

Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen

Bosstraat 9, Sint-Katelijne-Waver (Antwerpen)

De school en het klooster van de zusters ursulinen te Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd opgericht in 1841 onder impuls van pastoor J.B. Verheyden met hulp van zusters uit het klooster van Tildonk.

Beschrijving

De bescherming van de school der ursulinen als monument omvat het volledige gebouwencomplex met inbegrip van alle roerende goederen onroerend door bestemming.

Waarden

De school der ursulinen, het volledige gebouwencomplex met inbegrip van alle roerende goederen onroerend door bestemming, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: