Brouwerij Belle vue

Beschrijving

Nr. 11. Voormalige brouwerij z.g. "Belle vue", in 1976 aangepast tot het onthaalcentrum "De Gaper" n.o.v. architect W. Barthier (Ieper). Opgericht i.l.v. XIX tengevolge de samensmelting van twee oudere brouwerijen z.g. "Den Fransche Schild" en "Het Gouden Hoofd"; wederopgebouwd na W.O. I en naar verluidt gebruikt tot in het begin van de jaren 1960. Brouwerijcomplex met bakstenen gebouwe

Brouwerij Belle vue

Sint Denijsplaats 11 (Wervik)
Voormalige brouwerij zogenaamd "Belle vue", in 1976 aangepast tot het onthaalcentrum "De Gaper" naar ontwerp van architect W. Barthier (Ieper). Opgericht in de loop van de 19de eeuw tengevolge de samensmelting van twee oudere brouwerijen zogenaamd "Den Fransche Schild" en "Het Gouden Hoofd"; wederopgebouwd na de Eerste Wereldoorlog en naar verluidt gebruikt tot in het begin van de jaren 1960.