Laatclassicistisch burgerhuis: deuromlijsting

Straat Zirkstraat
Locatie Zirkstraat 25 (Antwerpen)

Laatclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Zirkstraat 25, Antwerpen (Antwerpen)

Samenstel van twee traditionele diephuizen die minstens opklimmen tot de 17de eeuw. Verenigd tot een burgerhuis met dubbelhuisopstand en laatclassicistische lijstgevel in het eerste kwart van de 19de eeuw.

De deuromlijsting van dit dubbel burgerhuis is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "Sobere, laat classicistische deuromlijsting met hogerop een empire balkonleuning uit het begin van de 19de eeuw. Centrale en in het oog vallende ingang van de laat classicistische gevel met verkleinde ordonnantie."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Zirkstraat 25: deuromlijsting van huis (F. Brenders, 1981)

Waarden

De deuromlijsting van het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: