Gesloten hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vrij grote gesloten hoeve met witgeschilderde, verankerde bakstenen dienstgebouwen van anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gegroepeerd rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats.

Is de omvattende vaststelling van

Boerenburgerhuis

Roe 36 (Ninove)
Restant van een grote gesloten hoeve, namelijk het boerenburgerhuis met achterliggend de voormalige boerenwoning. De boerenwoning, met één bouwlaag onder zadeldak, dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw. Twee linker traveeën omgebouwd tot stal, twee rechter traveeën verbonden met het huidige boerenburgerhuis met voortuintje met ijzeren hek aan de straatkant; enkelhuistype met twee bouwlagen, erfgevel met twee traveeën, straatgevel met drie traveeën, onder schilddak, van 1896 volgens de eigenaar.