Klooster en kapel van de zusters arme klaren

Beschrijving

Nr. 36. Klooster en kapel van de zusters arme klaren. In 1867 gesticht in Roeselare door vijf zusters van de orde van de H. Clara uit Tongeren.Kloostercomplex van 1867 op rechth. plattegrond opgebouwd rond twee rechth. binnentuinen (Fig. IV). Tuin aan de straatzijde begrensd door gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn; spreekkamers, kapel en aanhorigheden. Aansluitende vier vleugels van

Arme-Klarenstraat 36 (Roeselare)
Klooster en kapel van de zusters arme klaren. In 1867 gesticht in Roeselare door vijf zusters van de orde van de Heilige Clara uit Tongeren. Kloostercomplex op rechthoekige plattegrond opgebouwd rond twee rechthoekige binnentuinen. Tuin aan de straatzijde begrensd door gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn; spreekkamers, kapel en aanhorigheden. Aansluitende vier vleugels van het slotklooster met verblijven van de zusters en nutsgebouwen rond tweede binnentuin. Verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen onder pannen zadeldak.