Parochiekerk Sint-Denijs

Beschrijving

Georiënteerde parochiekerk ingeplant op een verhoogde terp ten noorden van het dorpsplein binnen het nog behouden ommuurde ovale kerkhof, toegankelijk via een ijzeren hek aan vierkante gemetste pijlers. Links van hek, bewaarde roepsteen.

Lededorp 7A (Kruisem)

Geschoren hulststruik kerkhof parochiekerk Sint-Denijs

Lededorp zonder nummer (Kruisem)
De geschoren hulst is destijds aangeplant op een graf en is uitgegroeid tot een snoeivorm met een diameter van 3,5 meter en een scheerhoogte van 3 meter. De topiary heeft de vorm van een afgeknotte kegel of hooimijt.

Vijf taxussen kerkhof Lede

Wannegem-Lede (Kruisem)
Vijf taxussen op het kerkhof van Lede. Vermoedelijk ooit als geschoren taxusstruiken onderhouden, maar nu zijn ze allen uitgegroeid tot zware struiken of op stam gezette struiken.