Hoeve Kannenhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Cannaertstraat nr. 25. Historische hoeve, z.g. "Kannenhof". Op de Ferrariskaart (1770-1778) weergegeven als omwalde hoeve; op de Atlas der Buurtwegen (1843) aangeduid met min of meer gelijke opstelling. Semi-gesloten hoeve met lage bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom bekiezeld erf. Ten noorden woonhuis onder licht gebogen zadeldak met wolfseind links. Dakvenster me

Kannenhof

Cannaertstraat 25 (Kortrijk)
Historische hoeve, op de Ferrariskaart van 1770-1778 weergegeven als omwalde hoeve; op de Atlas der Buurtwegen van 1843 aangeduid met min of meer gelijke opstelling. Semigesloten hoeve met lage bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom bekiezeld erf: woonhuis, handpomp, 18de-eeuwse dwarsschuur geritmeerd door steunberen, stalvleugel met geïncorporeerd wagenhuis en voederkot.

Wordt opgevolgd door

Kannenhof