Stadswoning: gevel en daken

Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Korenmarkt
Locatie Korenmarkt 51 (Mechelen)

Korenmarkt 51, Mechelen (Antwerpen)

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, lijstgevel met rococo-inslag uit het midden of het derde kwart 18de eeuw.

De gevel en bedaking van de stadswoning zijn beschermd als monument.

In het beschermingsdossier worden de historische en de artistieke waarde van de gevel en bedaking van het pand als volgt gemotiveerd: als gaaf voorbeeld van een versoberde Lodewijk XV stijl aansluitend bij de Brabantse traditie.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000523, breedhuis (gevel en bedaking), (BRENDERS F., 1981).

Waarden

Het breedhuis (gevel en bedaking) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: