Pastorie van de parochie Sint-Lodewijk

Beschrijving

Kapelstraat nr. 5. Pastorie van de parochie Sint-Lodewijk gebouwd in 1859-1860 naar ontwerp van provinciaal architect Dehulst. Gelegen tegenover de kerk en aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje. Nadat Sint-Lodewijk verheven was tot een zelfstandige parochie was er nood aan een pastorie. In 1859 kocht de gemeente een perceel aan en werd gestart met de bouw van d

Kapelstraat 5 (Deerlijk)
Kapelstraat nr. 5. <italic>Pastorie</italic> van de parochie Sint-Lodewijk gebouwd in 1859-1860 naar ontwerp van provinciaal architect Dehulst. Gelegen tegenover de kerk en aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje. Nadat Sint-Lodewijk verheven was tot een zelfstandige parochie was er nood aan een pastorie. In 1859 kocht de gemeente een perceel aan en werd gestart met de bouw van d