Hommelbroekhoeve

Beschrijving

Beverhoutstraat nr. 33. Inwaarts gelegen, historische hoeve zogenaamd "Hommelbroekhoeve", volgens De Flou voor het eerst vermeld in 1302. Voormalig leen van de Burg van Brugge. Het huidige gebouwenbestand klimt zeker gedeeltelijk op tot de 17de-18de eeuw. Historiek. 16de eeuw. Eén van de eerste vermeldingen van de hoeve dateert van 1539. De

Hommelbroekhoeve

Beverhoutstraat 33 (Oostkamp)
Het huidige gebouwenbestand klimt zeker gedeeltelijk op tot de 17de-18de eeuw. De eertijds omwalde hofstede is bereikbaar via een lange verharde oprit. Restanten van een monumentaal poortgebouw afgedekt met pannen met een tussenliggend hekken. Heden resten nog twee witgeschilderde bakstenen pilasters links met een nisje, waarin een heiligenbeeld staat, en rechts met een ingewerkt hoevenaambord.