Kasteel Caputsteen: toren en 17de-eeuwse aanbouw

Gemeente Mechelen
Straat Caputsteenstraat
Locatie Caputsteenstraat 51 (Mechelen)

Kasteel Caputsteen

Caputsteenstraat 51A, Mechelen (Antwerpen)

Kasteel met oude kern, opklimmend tot de 17de eeuw, bestaande uit vierkante donjon van drie bouwlagen, aansluitende driekwartronde traptoren en rechthoekige vleugel.

Typologielandhuizen, torens
Datering17de eeuw

De toren en 17de-eeuwse aanbouw van Kasteel Caputsteen zijn beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische waarde van de toren en de aanbouw als volgt gemotiveerd: "als kasteel opgericht in 1641 en uitgebreid in de 17de eeuw door de familie 't Hoofd."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000529, Kasteel Caputsteen, (BRENDERS F., 1981).

Waarden

Het kasteel Caputsteen (toren en 17de-eeuwse aanbouw) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: