Parochiekerk St-Laurentius

Beschrijving

Neogotisch bedehuis van 1923 (aanbesteding: Leon van Eeghem, Brugge) ter vervanging van een op 25/10/1914 afgebrande kerk van 1863-1864 met oudere toren, welke op haar beurt een driebeukige kerk van 1635, uitbreiding van voormalig eenbeukig kerkje, verving.

Parochiekerk Sint-Laurentius

Ramskapellestraat 61A (Nieuwpoort)

Orgel kerk Sint-Laurentius

Ramskapelle (Nieuwpoort)
Het orgel dat samen met de kerk werd vernield in 1914 was een werk van Petrus Albertus Loncke uit Hoogstade. Het dateerde mogelijk van kort na de bouw van de nieuwe kerk in 1863-64. Het was in het begin van de 20ste eeuw (na 1905?) hersteld door Frederik Loncke uit Esen. Het huidig orgel is van Frans Vos (Zichem), uit 1925. Sedert 1990 in gedemonteerde toestand bewaard.