Dorpswoning met vlasschuur

Beschrijving

Molenstraat nr. 129. Woonhuis met naastgelegen vlasschuur, gebouwd tijdens het interbellum. Magazijn voor vlasopslag, volgens kadaster opgetrokken rond 1924 door vlashandelaar Aloïs Vervaecke. In 1931 wordt door l.g. aan de westzijde van het magazijn een nieuw woonhuis opgericht, ten zuiden van het magazijn wordt een zwingelarij geïnstalleerd. Driebeukig magazijn in donkerrode baksteenbouw

Molenstraat 129 (Wielsbeke)
Woonhuis met naastgelegen vlasschuur, gebouwd tijdens het interbellum. Magazijn voor vlasopslag, volgens kadaster opgetrokken rond 1924 door vlashandelaar Aloïs Vervaecke. In 1931 wordt door laatstgenoemde aan de westzijde van het magazijn een nieuw woonhuis opgericht, ten zuiden van het magazijn wordt een zwingelarij geïnstalleerd.