Burgerhuis in second-empirestijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 23. Monumentaal burgerhuis in second-empirestijl, vlg. bouwaanvraag en op de plint gesigneerd en gedateerd "A. Steurbaut 1865" - .F. Claeys-Waterloos" (eigenaars). Gebogen natuurstenen voorgevel met drie bouwl. van vijf trav. onder een schilddak (leien) aanvankelijk met belvedere. Begane grond van arduin, met afgevlakte bossage boven de geprofileerde plint. Horizontaal belijnde boven

Herenhuis in second-empirestijl

Jan Breydelstraat 35-37 (Gent)
Monumentaal herenhuis in second-empirestijl, volgens bouwaanvraag en op de plint gesigneerd en gedateerd "A. Steurbaut 1865". Gebogen natuurstenen voorgevel met drie bouwlagen van vijf traveeën onder een schilddak. Achterzijde met bakstenen vleugel van heden twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen koetshuis achteraan in de tuin volgens archiefstukken van 1866. Drie traveeën brede voorgevel met twee bouwlagen onder zadeldak.

Wordt opgevolgd door