Interbellumwoonhuis

Beschrijving

Deken Darraslaan nr. 62. Interbellumwoonhuis, gebouwd volgens kadaster in 1937. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Rood bakstenen lijstgevel met tandfries. Gebruik van natuursteen voor hoge plint, doorlopende lekdrempel en onderdorpels. Getoogde muuropeningen met grotendeels bewaard houtwerk (schuif- en T-ramen). Tweede bouwlaag

Dorpswoning uit het interbellum

Deken Darraslaan 62 (Tielt)
Interbellumwoonhuis, gebouwd volgens kadaster in 1937. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Tweede bouwlaag met rechthoekige beglaasde (glas in lood) erker op natuurstenen consoles boven deur en balkon met sierlijke ijzeren leuning en deurvenster met gedeeld bovenlicht boven poort.