Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelsite

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
62192
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/62192

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Het kasteeldomein de Ghellinck vormt een voorbeeld van een kasteeldomein met authentieke elementen uit de 19de eeuw. Het domein omvat het park met zijn waterpartijen, brugjes, omgracht voorhof en brug met drie bogen van het verdwenen kasteel op een oude motte, de vroegere dienstgebouwen zoals de voormalige paardenstal en zadelmakerij, archiefzaal , oranjerie en bibliotheek, een bijgebouw in Doornikse steen, de vroegere conciërgewoning en de voormalige jachtopzichterswoning.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Kasteeldomein de Ghellinck

Kortrijkstraat 70, 74, 104, zonder nummer (Wortegem-Petegem)
Het kasteeldomein de Ghellinck vormt een voorbeeld van een kasteeldomein met authentieke elementen uit de 19de eeuw. Het domein omvat het park met zijn waterpartijen, brugjes, omgracht voorhof en brug met drie bogen van het verdwenen kasteel op een oude motte, de vroegere dienstgebouwen zoals de voormalige paardenstal en zadelmakerij, archiefzaal , oranjerie en bibliotheek, een bijgebouw in Doornikse steen, de vroegere conciërgewoning en de voormalige jachtopzichterswoning.

Is de omvattende vaststelling van

Conciërgewoning van kasteel de Ghellinck

Kortrijkstraat 70 (Wortegem-Petegem)
Voormalige conciërgewoning van het kasteel de Ghellinck, van begin jaren 1870. Woning met hoektoren links achteraan, en lagere aanbouw, links vooraan. Sierlijke baksteenarchitectuur met gebruik van natuursteen onder zadeldak.


Jachtopzienerswoning bij kasteel de Ghellinck

Kortrijkstraat 104 (Wortegem-Petegem)
De voormalige jachtopzienerswoning dateert van eind jaren 1890 en werd opgetrokken in baksteen.