Villa Pauline

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Neoclassicistische villa volgens kadastergegevens van 1883 gelegen in een aangelegde tuin, aan de straat afgesloten door een hoge gemetste muur met ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers. Onderkelderd bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen op L-vormige plattegrond, onder mansardedak (leien) voorzien van oeil-de-boeuf en dakkapel met gebogen fronton.

Villa Pauline

Leo Tertzweillaan 30 (Gent)
Neoclassicistische villa van 1883 gelegen in een aangelegde tuin, aan de straat afgesloten door een hoge gemetste muur met ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers. Onderkelderd bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen op L-vormige plattegrond, onder mansardedak voorzien van oeil-de-boeuf en dakkapel met gebogen fronton. Fraaie houten sierduiventil in de voortuin.

Wordt opgevolgd door

Villa Pauline