Drie burgerhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 31, 33, 35. Complex van drie huizen tussen Zwarte-Zustersstraat en Jonkvronw Mattestraat ontworpen in 1902 als een geheel in eclectische stijl met neo-Vlaamse-renaissance-inslag. Baksteenbouw met verwerking van natuursteen. Drie bouwl. hoog en over het geheel dertien trav. breed. Hoofdpartij van zeven trav. met zadeldak en dakvensters geflankeerd door twee hoektorentjes met spits (le

Ensemble burgerhuizen

Ingelandgat 41-45 (Gent)
Ensemble in baksteenbouw met verwerking van natuursteen, ontworpen in 1902 in eclectische stijl met neo-Vlaamse-renaissance-inslag. Drie bouwlagen hoog en over het geheel dertien traveeën breed. Hoofdpartij van zeven traveeën met zadeldak en dakvensters geflankeerd door twee hoektorentjes met spits en twee zijgevels van twee traveeën.

Wordt opgevolgd door