Beschrijving

Putterijstraat nr. 2. Hoeve in oorsprong opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw cf. dieper gelegen parallelle hoevegebouwen op smal perceel weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830). Na een brand in 1852 wordt het woonhuis aan de noordzijde herbouwd door de toenmalige eigenaar Ludovicus D'hulster, pastor uit Ieper. In de eerste helft van de 20ste eeuw wordt het bijgebou

Putterijstraat 2 (Tielt)
Hoeve in oorsprong opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw zie dieper gelegen parallelle hoevegebouwen op smal perceel weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830). Lange oprit naar erf. Ten noorden, éénlagig woonhuis onder pannen zadeldak. Ten westen, haakse bakstenen schuurstalvleugel met poort; tweedelige staldeuren en -vensters; laaddeur in zuidzijgevel. Recentere bijgebouwtjes.