Kasteel Witte Duiven Hoeveken

Beschrijving

"Kasteel Witte Duiven Hoeveken". Monumentaal landhuis in ruime tuin, die ca. 2000 volledig is verkaveld voor villa's. Gebouwd in 1948 op een perceel waar een "huis en plaets" worden afgebroken, die er van bij het begin van de 19de eeuw staan.

Graaf Jansdijk, Jan Devischstraat, Witteduivenhof 1 (Knokke-Heist)
Het Kasteel Witte Duiven Hoeveken is een monumentaal landhuis, gebouwd in 1948. Bakstenen, witgeschilderd complex in uitgewerkte, eclectische stijl met elementen uit de neogotiek en de cottagestijl, bestaande uit drie U-vormig geplaatste vleugels, centraal het woonhuis, bijgebouwen in de zijvleugels. Oorspronkelijk gelegen in een ruime tuin, toegankelijk via bewaarde toegangspoorten aan de Graaf Jansdijk en Jan de Vischstraat. Aan de kant van de dijk, een waterput, stalling en gaanderij.