19de-eeuwse hoeve

Beschrijving

Kaphoekstraat nr. 11. 19de-eeuwse hoeve, losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. Ten noorden, het woonhuis, witbeschilderde baksteen met aflijnende getrapte fries. Voor de streek typische deuromlijsting van zwarte baksteen. Ten oosten de schuur met datum "1899" in zuidelijke zijpuntgevel. Stalvleugels ten zuiden en ten westen.

Kaphoekstraat 11 (Avelgem)
19de-eeuwse hoeve, losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. en noorden, het woonhuis, witbeschilderde baksteen met aflijnende getrapte fries. Voor de streek typische deuromlijsting van zwarte baksteen. Ten oosten de schuur met datum "1899" in zuidelijke zijpuntgevel. Stalvleugels ten zuiden en ten westen.