Burgerwoning

Beschrijving

Helkijnstraat nr. 85. Burgerwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis met decoratief uitgewerkte bakstenen lijstgevel cf. fries met omgekeerde ziggurat en het gebruik van gele sierbaksteen voor muurbanden en ontlastingsbogen. Verticale gevelaccentuering door de hoeklisenen. Getoogde muuropeningen in geriemde bakstenen omlijsting; bakstenen borstwering. Aangepast benedenvenst

Helkijnstraat 85 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis met decoratief uitgewerkte bakstenen lijstgevel en het gebruik van gele sierbaksteen voor muurbanden en ontlastingsbogen. Verticale gevelaccentuering door de hoeklisenen. Getoogde muuropeningen in geriemde bakstenen omlijsting; bakstenen borstwering