Godshuis van de bakkers

Straat Kruitenbergstraat, Zwarteleertouwersstraat
Locatie Kruitenbergstraat 14, Zwarteleertouwersstraat 22, Zwarteleertouwersstraat 24, Zwarteleertouwersstraat 26 (Brugge)

Kruitenbergstraat 14, Zwarteleertouwersstraat 22-26, Brugge (West-Vlaanderen)

Oorspronkelijk locatie van het godshuis van de bakkers, zogenaamd de "Bakkersrente". Gesticht circa 1469 en na toestemming van de bisschop van Doornik, bouw van een kapel met godshuis voor behoeftige en bejaarde leden van het ambacht.

Beschrijving

★ Nr. 14/ Zwarteleertouwersstraat. Oorspronkelijk locatie van het godshuis van de bakkers, z.g. de "Bakkersrente".Gesticht ca. 1469 en na toestemming van de bisschop van Doornik, bouw van een kapel met godshuis voor behoeftige en bejaarde leden van het ambacht.1562: bouwblok ingenomen door ommuurd erf met kleine kapel en enkele woningen aan Kruit