Hoeve d'Eede

Beschrijving

Vaartstraat nr. 2. Hoeve z.g. "d'Eede", naar de vroegere benaming van de Blankenbergse Vaart. Aangeduid op kaart van P. Pourbus (1561-1571); eerste vermelding in 1690, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als twee in mekaars verlengde liggende volumes, haaks op de straat, op de kaart van Popp (ca. 1850) is te zien dat deze volumes aaneengesloten zijn. Huidige hoeve bestaat uit twee losstaan

Hoeve d'Eede

Vaartstraat 2 (Zuienkerke)
Hoeve aangeduid op kaart van P. Pourbus 1561-1571. Lage boerenwoning met aansluitende schuur gaan minimaal terug tot de 18de eeuw Boerenwoning van vier traveeën onder zadeldak met Vlaamse pannen in verankerde baksteenbouw, witgekalkt met gepekte plint, rechthoekige muuropeningen met T-vensters en luiken. Links een aansluitende schuur onder een hoger zadeldak met Vlaamse pannen. Los bakstenen stalgedeelte gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw .