Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Eienbroucke

Beschrijving

Westkapellesteenweg z.nr. Kapel toegewijd aan "Onze-Lieve-Vrouw van Eienbroucke", opgericht in 1876 door de familie Tilmans van de nabijgelegen hoeve "'t Kroonhof" (cf. nr. 1) uit dankbaarheid voor de genezing van een familielid. De kapel werd grondig hersteld in 1986 dankzij de steun van vrienden en inwoners van Oostkerke. Plechtig heropend op zondag 3 mei 1987.Wegkapel m

Westkapellesteenweg (Damme)
Opgericht in 1876 door de familie Tilmans van de nabijgelegen hoeve " 't Kroonhof" uit dankbaarheid voor de genezing van een familielid. De kapel werd grondig hersteld in 1986 dankzij de steun van vrienden en inwoners van Oostkerke. Plechtig heropend op zondag 3 mei 1987. Wegkapel met voorliggende gekasseide stoep. Gele baksteenbouw onder leien zadeldak (nok haaks op straat) met smeedijzeren kruis. Kenmerkend siermetselwerk van rode bakstenen voor friezen, banden en metselaarstekens.