Hoeve Blauwleen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Grensstraat nr. 7. Achterin gelegen hoeve, z.g. "Blauwleen", met losse bestanddelen, gegroepeerd rond een met grint bedekt erf. De hoeve staat op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld gelegen in een afgebakend perceel met vier gebouwen rond het erf en ten oosten een boomgaard. Bewaard woonhuis, volgens kadastergegevens ongewijzigd sinds de opmaak van het primitief kadaste

Hoeve Blauwleen

Grensstraat 7 (Ruiselede)
Achterin gelegen hoeve, "Blauwleen", met losse bestanddelen, gegroepeerd rond een met grint bedekt erf. De hoeve staat op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld gelegen in een afgebakend perceel met vier gebouwen rond het erf en ten oosten een boomgaard. Bewaard woonhuis, volgens kadastergegevens ongewijzigd sinds de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830), wellicht met 18de-eeuwse kern of ouder. Bestaande landgebouwen vervangen door nieuwe circa 1942 en circa 1943 oprichten van een bakhuis achter het woonhuis.

Wordt opgevolgd door

Hoeve Blauwleen