Parochiekerk Sint-Niklaas (Keiem)

Beschrijving

Keiemdorpstraat z.nr. Heropgebouwde parochiekerk toegewijd aan Sint-Niklaas. Georiënteerd bedehuis in de jaren 1920 heropgebouwd n.o.v. architect Théodore Raison (Brugge). Gelegen ten westen van de Keiemdorpstraat in een ommuurd en deels omhaagd kerkhof met ten zuidoosten een brede en smalle korfboogvormige poorttoegang in baksteen. 13de eeuw:

Keiemdorpstraat 83 (Diksmuide)

Orgel kerk Sint-Niklaas

Keiem (Diksmuide)
In 1853 was een orgel gebouwd door Charles-Louis van Houtte (Waregem). Het werd samen met de kerk vernield in 1914. In 1929-1931 werd een nieuw orgel geplaatst door Fr. Vos (Zichem). In 1942 werd het hersteld door Jos. Loncke (Esen). In 1978 en 1979 hadden herstellingen plaats door P. Andriessen (Menen).