Stadswoning anno 1693

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 20. Breedhuis met zes trav., twee bouwl., afgedekt met een zadeldak (Vlaamse pannen), in cartouches verkeerd gedateerd ANNO 1693, vermoedelijk 1593 met aanpassingen van 1693 (cf. frontons). Bak- en zandsteenbouw. Bovenverd. uitlopend op twee in- en uitgezenkte geveltoppen. Gekoppelde rechth., verlaagde vensters, oorspronkelijk met kruiskozijnen, voorzien van speklagen ter hoogte van

Burgerhuis met achterhuis

Poel 25 (Gent)
Breedhuis met zes traveeën, twee bouwlagen, afgedekt met een zadeldak, in cartouches verkeerd gedateerd ANNO 1693, vermoedelijk 1593 met aanpassingen van 1693. Bak- en zandsteenbouw, waarbij de bovenverdieping uitloopt op twee in- en uitgezwenkte geveltoppen. 16de-eeuws achterhuis oorspronkelijk uitziend op de gedempte Houtlei.

Wordt opgevolgd door