Burgerhuis van 1908

Beschrijving

* Doorniksestraat nr. 22/ Schouwburgplein. Diephuis gedateerd 1908 cf. cartouche, naar ontwerp van stadsarchitect J. Demeere en gebouwd in opdracht van apotheker E. De Boey. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. In 1935 werden de muuropeningen op de begane grond gewijzigd cf. bouwplan. Zowel qua materiaalgebruik, als ornamentiek aansluitend bij de neo-Vlaamse-renaissancestijl

Apothekerswoning

Doorniksestraat 22 (Kortrijk)
Diephuis gedateerd 1908 zie cartouche, naar ontwerp van stadsarchitect Joseph Demeere en gebouwd in opdracht van apotheker E. De Boey. In 1935 werden de muuropeningen op de begane grond gewijzigd. Zowel qua materiaalgebruik, als ornamentiek aansluitend bij de neo-Vlaamse-renaissancestijl. Verankerde bakstenen trapgevel, waarvan de top bekroond door een"koperen hert" verwijzend naar de oorspronkelijke functie van het gebouw.