Beschrijving

Maeneghemstraat nr. 5. Hoeve gelegen op een site die opklimt tot minimaal de tweede helft van de 17de eeuw, met 19de- en 20ste-eeuwse bestanddelen. Op een kaart bij het landboek van 1654-1656 worden twee volumes op een erf weergegeven. De Ferrariskaart (1770-1778) toont enkele bijkomende volumes, eveneens voorkomend op het primitief kadasterplan (ca. 1830) met als toenmalige eigenaar de Me

Maeneghemstraat 5, 5A (Meulebeke)
Hoeve gelegen op een site die opklimt tot minimaal de tweede helft van de 17de eeuw, met 19de- en 20ste-eeuwse bestanddelen. Losstaande bestanddelen in U-vormige opstelling omheen erf met losse verharding en grasperken; moestuin aan de straat omgeven door halfhoge betonnen afsluiting met draad. Ten oosten, woonhuis onder zadeldak met nieuw roodbakstenen parement, rechthoekige muuropeningen en deur in zwartbakstenen omlijsting.