Brouwerswoning en onderwijsgebouw Vrij Technisch Instituut

Beschrijving

Nr. 44-46. Heden Vrij Technisch Instituut. Voormalige herenwoning van de brouwersfamilie Devos, uit XVIII B; in 1805 onder impuls van Carolus Verhelst, kapelaan van de O.L.-Vrouwekerk, ingericht tot school voor minder begoede kinderen door zuster Marie Josephine Devos. Onderwijs verzorgd door de kloostergemeenschap St.-Vincentius à Paulo: tot op heden behouden schoolbenaming "Paulienen".

Boeschepestraat 44 (Poperinge)
Herenwoning van de brouwersfamilie Devos, uit de tweede helft van de 18de eeuw. In 1805 onder impuls van de kapelaan van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, ingericht tot school voor minder begoede kinderen. Onderwijs verzorgd door de kloostergemeenschap Sint-Vincentius à Paulo. In 1928 sluit het klooster aan bij de congregatie van Onze-Lieve-Vrouw ten Bunderen in Moorslede. In 1961, inname van het schoolcomplex door het Vrij Technisch Instituut.