Huis Sint-Jacob in Galiciën

Geografisch pakket Antwerpen

Beschrijving

De bescherming omvat delen van het burgerhuis Sint-Jacob in Galiciën, meer bepaald de voorgevel en daken van het voormalige Huis Woudt, de voorgevel met Mariabeeld en daken van het voormalige Huis Sint-Jacob en het volledige voormalige Huis Ghulden Hert of Huis Kegeleer.

Waarden

Twee voorgevels en bedaking van de nummers 12 en 14 en Onze-Lieve-Vrouwbeeld en het gehele gebouw nummer 16 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Sint-Jacob in Galiciën

Braderijstraat 12-16 (Antwerpen)
Sint-Jacob in Galiciën is een samenstel van drie panden met trapgevels in traditionele bak- en zandsteenstijl, gebouwd in 1577. Het gevelfront werd in 1924 door Robert Janssens en Frans Vandenhoudt gerestaureerd onder leiding van de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck.