Burgerhuis in second empirestijl

Geografisch pakket Antwerpen

Dit burgerhuis is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van het huis als volgt gemotiveerd: "Bijzonder fraai burgerhuis in second empirestijl uit het derde kwart van de 19de eeuw. Volledig intact bewaard met oorspronkelijke pui, roedenverdeling van de vensters en schrijnwerk van de deur. Bovendien erg origineel in zijn soort, onder andere door de gekorniste kordons en de, per verdieping, verschillend bewerkte borstweringen."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Minderbroedersrui 72: huis (F. Brenders, 1981)

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Minderbroedersrui 72 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl te dateren omstreeks 1855. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend. Het pand is opgetrokken op de kelder van het pand “de Cleyn Clocke”, dat minstens opklimt tot de 16de eeuw.