Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boerenhuis met wegkapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
63685
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/63685

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Alleenstaand boerenhuis, achterin gelegen op naar de straat afhellend erf; overblijfsel van een vroegere hoeve waarvan de bedrijfsgebouwen verdwenen zijn. Erftoegang aan de straat pittoresk gemarkeerd door een met klimop overgroeide kleine wegkapel naast een es.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Boerenwoning met wegkapel

Verrebeke 8 (Brakel)
Alleenstaande boerenwoning uit het vierde kwart van de 18de eeuw, achterin gelegen op naar de straat afhellend erf; overblijfsel van een vroegere hoeve waarvan de bedrijfsgebouwen verdwenen zijn. Erftoegang aan de straat gemarkeerd door een met klimop overgroeide kleine wegkapel, waarschijnlijk opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, naast een es.

Is de omvattende vaststelling van

Gewone es als kapelboom

Verrebeke 8 (Brakel)
De kapelboom, een opgaande es, bevindt zicht ten noorden van een kapel. De betreedbare kapel ligt aan de straatzijde van het erf van een boerenhuis.


Houtkant van es op talud

Verrebeke 8 (Brakel)
De houtkant op talud bevindt zicht aan de straatzijde van het erf van een boerenhuis. De houtkant bevindt zich aan de linker zijde van de erftoegang. Aan de rechter zijde bevindt zich een kapel met een opgaande es als kapelboom.