Boerenhuis met wegkapel

Beschrijving

Alleenstaand boerenhuis, achterin gelegen op naar de straat afhellend erf; overblijfsel van een vroegere hoeve waarvan de bedrijfsgebouwen verdwenen zijn. Erftoegang aan de straat pittoresk gemarkeerd door een met klimop overgroeide kleine wegkapel naast een es.

Boerenwoning met wegkapel

Verrebeke 8 (Brakel)
Alleenstaande boerenwoning uit het vierde kwart van de 18de eeuw, achterin gelegen op naar de straat afhellend erf; overblijfsel van een vroegere hoeve waarvan de bedrijfsgebouwen verdwenen zijn. Erftoegang aan de straat gemarkeerd door een met klimop overgroeide kleine wegkapel, waarschijnlijk opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, naast een es.

Gewone es als kapelboom

De kapelboom, een opgaande es, bevindt zicht ten noorden van een kapel. De betreedbare kapel ligt aan de straatzijde van het erf van een boerenhuis.

Houtkant van es op talud

De houtkant op talud bevindt zicht aan de straatzijde van het erf van een boerenhuis. De houtkant bevindt zich aan de linker zijde van de erftoegang. Aan de rechter zijde bevindt zich een kapel met een opgaande es als kapelboom.