Het Molenhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Zogenaamd "Het Molenhof" achterin aan de Molenbeek, grote vierkante semi-gesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw op oudere kern met thans volledig vernieuwd boerenhuis met nabijgelegen vroegere watermolen en maalderij, de zogenaamd "Nedermolen".

Het Molenhof

Pladutse 7 (Oudenaarde)
Grote vierkante semigesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw op oudere kern. Bedrijfsgebouwen in U-vorm onder doorlopend zadeldak rondom vierkant gekasseid erf. Nabijgelegen watermolen en maalderij Nedermolen. Baksteenbouw van twee bouwlagen met verdieping onder het maaiveld, onder zadeldak; voormalige olie- en korenmolen, reeds vermeld in 1574, in 1885 in omvang verdubbeld; vrijstaande bakstenen schoorsteen van de vroegere stoomketel van de olieslagerij.

Wordt opgevolgd door

Het Molenhof